fbpx

 

Minimaal 12 - maximaal 40 herhalingen voor alle oefeningen.

Voeg een elastiek toe  of verander van elastiek als 12 herhalingen te zwaar zijn of 40 herhalingen te makkelijk zijn.

Probeer deze oefening op de knieën als je langer dan gemiddeld bent.

Push (Dag 1 en 4)

Chest Press

Tricep Down

Squat

Shoulder Press

Pull (Dag 2 en 5)

Deadlift

Calf Raise

Bicep Curl

Rug Bent Over

Gebruik dag 3, 6 en 7 voor rust en herstel.


Na enkele weken kun je rustdagen vervangen met een pull of push dag!

Extra oefening - Lunges

Extra oefening - Chest Fly

Oefeningen met weerstandsbanden.

Weerstandsbanden zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden in de fitnesswereld dankzij hun veelzijdigheid en gebruiksgemak. Deze eenvoudige, maar effectieve hulpmiddelen bieden een vorm van weerstandstraining die net zo effectief kan zijn als gewichten, maar dan met de extra voordelen van draagbaarheid en flexibiliteit. Oefeningen met weerstandsbanden kunnen worden aangepast aan elk fitnessniveau en gericht zijn op elke spiergroep, wat ze tot een ideaal instrument maakt voor thuis workouts of voor onderweg. Met behulp van een fitness bar (en deur anker) is het aantal mogelijke oefeningen eindeloos te noemen.

Een van de grootste voordelen van het trainen met weerstandsbanden is de mogelijkheid om door constante spanning de spieren op een unieke manier te activeren, wat kan bijdragen aan kracht en spieruithoudingsvermogen. Of men nu een beginner is of een ervaren sporter, er bestaan oefeningen met weerstandsbanden die geschikt zijn voor iedereen. Van basisbewegingen die de kern van het trainingsregime vormen tot geavanceerde technieken die een nieuwe uitdaging bieden, weerstandsbanden zijn aanpasbaar voor progressie en kunnen helpen om trainingsplateaus te doorbreken.

Hierboven zie je de beste en meest effectieve basis oefeningen met weerstandsbanden. Mocht je vragen hebben omtrent deze weerstands oefeningen, of heb je een specifieke vraag over een bepaalde spiergroep of doel, laat het ons weten via info@ironbartraining.com.